1. Rekentijd

http://www.rekentijd.nl/

rekentijd
RekenTijd is een remediërende rekenapp voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool. Remediërend wil zeggen dat het verder gaat dan alleen maar oefenen. Met RekenTijd leren kinderen een handige oplossingsstrategie aan, waardoor ze beter en sneller leren rekenen.

2. Tafelkluis

http://www.tabletportaal.nl/Tafelkluis-app.html

 tafelkluis
Met Tafelkluis kan je de tafels van 1 t/m 20 oefenen in een uitdagende spelvorm. Je krijgt een persoonlijke pagina die visueel wordt ondersteund. Je kunt precies aangeven welke tafels je nog niet onder de knie hebt en je wordt persoonlijk aangesproken en geprezen. Niet voor niets dat deze app in de top-5 van onderwijs-apps voorkomt.

 3. Rekenpret

 http://www.ikind.nl/rekenpret/

rekenpret
Reken Pret is een Nederlandstalige applicatie waarmee kinderen vanaf 4 jaar hun rekenvaardigheid kunnen verbeteren. De iPad-applicatie ziet eruit als een schoolbord en bevat vijf soorten rekenopdrachten: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en tafels. Daarnaast is er sinds de update naar 1.1 een nieuwe willekeurige variant bijgekomen, waarbij je een mix van rekenopdrachten krijgt. Elk onderdeel kun je op drie niveau’s uitvoeren.

 4. Geld

 Kidz ’n cash

http://www.kidzncash.nl/

geld
Kidz ’n Cash is een app waarmee kinderen spelenderwijs leren omgaan met geld in een uitnodigende en inspirerende omgeving.
Kinderen kunnen niet alleen meer leren over geld, maar ook hun eigen geld ermee beheren.